Založ si blog

Efektívne zdieľanie energetického dialógu, optimalizácia úloh výskumu a technológií, tvorba účinných mechanizmov a riešení Energetickej únie.

Veľmi správne poznamenané pán podpredseda EP o energetickom dialógu. Je na čase sa vymaniť z pazúrov konvencie, pretože sme, ako vyspelá civilizácia, hodnú dobu vnímali súčasnosť a jej nevyčerpateľné možnosti prostredníctvom „spätného zrkadla“. Aj keď sa percento uvedomelosti národov v kontexte Energetickej únie zvyšuje, zatiaľ je tejto väčšine zrejmý len ten fakt, že súčasný systém treba zmeniť, ale nie je jasné, ako by mala byť táto zmena vykonaná. Chcem len na margo dialógu doplniť toľko, že existujú organizácie a spoločnosti s rôznymi hodnotami a ich rôznymi „víziami“ energetickej budúcnosti. Tento, Vami spomenutý energetický dialóg by mal byť procesom, ktorý pomáha motivovať, pochopiť názory a záujmy v realizácií energetických technológií s vysokou prioritou nízkych emisií, zníženia spotreby energie, vyššej energetickej účinnosti a podmienenia tvorby a spracovania odpadov. Energetický dialóg je z môjho subjektívneho pohľadu, nevyhnutný pre zdieľanie racionálnych nápadov, zdrojov, vývoja, odpovedí a riešení, ktoré by mohli v rámci Energetickej únie a jednotlivých zdieľaní výrazne urýchliť prechod na očakávanú energetickú efektivitu. V rámci načrtnutých dialógov bude nevyhnutné prepojenie medzi výskumom a občianskou spoločnosťou (prechod a citeľné zmeny v energiách budú najviac pôsobiť na občanov a ich životy a preto, dialóg medzi zainteresovanými stranami a občanmi by mohol výrazne prispieť k úspešnosti projektu Energetickej únie a vynaloženého úsilia, času a financií), vrátane priemyslu a exekutívy. Ciele Energetickej únie treba jednoznačne smerovať k udržateľnej výrobe energie s nízkym obsahom uhlíka, tvorby odpadov a zvyšovania celkovej jej bezpečnosti. Poslanie Energetickej únie bude nielen veľkou výhodou pre spoločnosť, ale predovšetkým jeho procesy zjednotenia budú pevnou garanciou pre členov tejto únie.

Trvalo udržateľná výroba, rozvoj a efektívne využitie dreva, presadzovanie bezpečnosti a zlepšenie prístupu k čistým energiám, podpora ekologického a hospodárskeho rastu, investície do trvalo udržateľného lesného hospodárstva, do sľubných technológií a „energie budúcnosti“, ktoré vo viacerých prípadoch zjavne nemajú nič spoločné s ochranou ŽP a zdravím obyvateľstva

21.03.2017

„Investícia do lesov je poistná zmluva pre našu planétu (budúcnosť patrí tým, ktorí dávajú novej generácie, dôvod na nádej)“. Vzhľadom k tomu, že lesy sú dôležité pre prežitie a blaho súčasných a budúcich generácií, si dnes pripomíname medzinárodný deň lesov a ústrednou témou pre rok 2017 je lesy a energie (výhody a riziká), pričom lesy sú hybnou silou [...]

Zbavujeme sa často domácich odpadov vo vlastný „ne/prospech“ a sme si vedomí komplexných dopadov zo spalín a popolov pochádzajúcich práve z týchto odpadov? !

09.01.2017

Sú ctení občania, šetrní Vaši susedia a používajú na vykurovanie príbytku nevhodné, ba čo podozrivé palivo, či dokonca nebezpečný odpad? Zatiaľ na Slovensku sa táto problematika netýka kompetentných úradov, ale napríklad v Českej republike to vyriešili rázne. Od januára 2017 platí novela zákona o ochrane ovzdušia, ktorá umožní úradom kontrolovať, čím to [...]

Efektívne využitie tuhého komunálneho odpadu endotermickým procesom a využitím syntézneho plynu technológiou teplotných fáz „nepriameho tepla“. Koniec éry konvenčných skládok TKO a spaľovania.

12.12.2016

Spoločnosť Elche (Španielsko) vyvinula proces, GREEN technológiu splyňovania komunálnych odpadov na výrobu tepla a elektriny. Spoločnosť navrhla takú technológiu, ktorá eliminuje obligátne nakladanie s tuhým komunálnym odpadom, ich konvenčné spaľovanie a ukladanie na uzavreté skládky. Tieto technológie (aj keď ich počet v posledných rokoch stúpa, avšak každá má [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Ing. Florián KISS

Pravda nám umožňuje poznávať veci také, aké sú samy v sebe; rozlišovať medzi bezvýznamným a podstatným; medzi tým, čo máme vykonať a čo vykonať nemusíme. Hodnotu človeka nemeriame tou pravdou, ktorá sa stala jeho vlastníctvom, ale námahou, ktorú vynaložil na jej dosiahnutie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 59
Celková čítanosť: 813207x
Priemerná čítanosť článkov: 13783x

Autor blogu